Tussentijdsetoets

Wat is een tussentijdse toets en waarom?

Wat is een tussentijdse toets?

begeleidrijdenteamalert2-480x320Het CBR geeft je de mogelijkheid om een tussentijdse toets te doen. Deze toets is een proefexamen dat wordt afgenomen bij het CBR door een echte examinator. Op deze manier kan je alvast wennen aan je examen en weet je precies waar je aan toe bent. Ook is het mogelijk vrijstelling te krijgen voor je bijzondere manoeuvres, zodat je deze niet meer hoeft te doen op je examen.

Waarom een tussentijdse toets?

rijlesleerling-336x223Wij raden je altijd aan een tussentijdse toets te doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat het slagingspercentage van het examen behoorlijk toeneemt als je een tussentijdse toets hebt afgenomen. Dit kan oplopen tot wel 20%.

Wat je moet doen bij een tussentijdse toets:

Je kan met je tussentijdse toets vrijstelling verdienen voor je bijzondere manoeuvres zodat je deze niet meer hoeft te doen op je examen.

TTT

Het adviesformulier:

cbr1meisje sleutelAan het einde van je tussentijdse toets zal je examinator je een advies geven en de nodige aandachtspunten bespreken. Het advies en aandachtspunten worden ingevoerd op zijn/haar tablet en vervolgens ontvang je een email van het CBR met het advies formulier. Met dit adviesformulier weten jij en je instructeur precies waar je nog aan moet werken, zodat je zo goed mogelijk voorbereid op je examen kan verschijnen.