iTheorie voor rijbewijs B (Auto)

Je theorie interactief op je eigen tempo leren!

Theorie
De theorie is een belangrijk onderdeel bij het behalen van het rijbewijs. Autorijden bestaat namelijk voor 90% uit informatie verwerken. Het is dus belangrijk dat je weet welke regels er zijn en hoe je moet handelen in gevaarlijbeste opleidingke situaties.

In samenwerking met itheorie bieden wij je de mogelijkheid om de theorie op een interactieve manier te leren.
Via de website van itheorie leer je stap voor stap de theorie en kun je beste kiezen uit een groot aanbod van verschillende theorie-examens, instructiefilms en geanimeerde

Elk hoofdstuk wordt afgesloten met een toets waardoor je steeds bekender wordt met de wereld van het autorijden. Maar liefst 90% van de cursisten die de theorie via Itheorie hebben geleerd, zijn geslaagd voor het theorie-examen! Mocht je toch nog zakken? Geen probleem. Je kunt dan gratis opnieuw gebruik maken van de herhalingscursus. Heb je interesse in het leren van de theorie op een interactieve manier? Nu tijdelijk 50% korting op cursus van Itheorie bij een lessenpakket. Voor meer informatie www.itheorie.nl.

itheorie banner 3

Het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheid) is de enige officiële instantie in Nederland die theorie- en praktijkexamens voor het autorijbewijs kan afnemen. Je kan het theorie-examen op verschillende locaties in Nederland afleggen, wanneer je de leeftijd van 16,5 jaar hebt bereikt en in Nederland woonachtig bent. Wanneer je het theorie-examen met goed gevolg hebt afgelegd zie je dat direct op het computerscherm. Je krijgt niets mee maar je positieve resultaat wordt wel per mail naar jou verzonden.

herhaling
Gezakt? Maak gebruik van de herhalingscursus
Het kunnen nét de verkeerde vragen zijn, het kan door de spanning komen en soms ben je gewoon nog niet goed genoeg voorbereid. Wat de reden ook is, zakken voor je autotheorie is nooit een pretje. Toch willen we dat iedereen slaagt. Daarom mag je als het nodig is gebruikmaken van de gratis herhalingscursus!

Bij de gratis herhalingscursus krijg je nog een keer toegang tot alle hoofdstukken, oefentoetsen en de theorie-examens. Uit onderzoek is gebleken dat als je alle informatie nog een keertje bestudeert de kans op slagen steeds groter wordt!

thknip
Waaruit bestaat het theorie examen?

Het theorie-examen bestaat uit ja/nee vragen, meerkeuze vragen, open vragen en gedragskeuzevragen (bij gevaarherkenning).

Je slaagt voor het vernieuwde theorie-examen als:
•je 13 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning;
•je 35 vragen goed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht.

Hoe gaat het op het examencentrum?

Zorg dat je ongeveer een kwartier van tevoren aanwezig bent op het examencentrum. En neem een geldig identiteitsbewijs en je reserveringsnummer mee.

  • Op de CBR locatie meld je je aan bij de aanmeldzuil.
  • Vervolgens leg je je spullen zoals je telefoon, in één van de lockers in de wachtruimte.
  • Het oproepscherm in de wachtruimte geeft aan wanneer je je kunt melden bij de balie ‘Start theorie-examen’, direct naast de ingang van de examenzaal.
  • Daar controleert een medewerker je identiteitsbewijs en vertelt aan welke tafel je kan plaatsnemen.
  • Daarna kun je het examen afleggen aan de opgegeven examentafel.

.Th examen

.

.