Rijbewijzen

HET BEHALEN VAN JE AUTO EN MOTOR RIJBEWIJS BIJ U2DRIVE.

AUTO RIJBEWIJS

Praktijkles Auto
Vanaf 16,5 jaar mag je rijlessen volgen en vanaf je 17e mag je praktijkexamen doen. Als je voor je 18e slaagt moet er nog wel een coach naast je zitten, bijvoorbeeld je vader of je moeder. Hiervoor heb je een begeleiderspas nodig. Deze kun je aanvragen bij 2toDrive.

De eerste rijles.
Het is best spannend zo’n eerste rijles, zo vinden velen. Toch valt het wel mee… eigenlijk kan er helemaal niets gebeuren, want ondanks dat je direct de auto mag besturen heeft je rijinstructeur de regie in handen.

Bij de eerste rijles ga je eigenlijk van alles proberen, sturen, gas geven, remmen, en misschien al wel schakelen afhankelijk van hoe snel je het aanvoelt.

Het autorijden
Autorijden is een complexe bezigheid en wordt door sommige weleens onderschat. Autorijden is niet alleen maar schakelen en sturen…pas als je dat eenmaal kan dan komt het moeilijkste gedeelte van het autorijden het verkeersinzichtelijk rijden. Verkeersinzichtelijk rijden heeft te maken met voorspellen, inschatten, overzicht, prioriteiten stellen, defensief rijden, sociaal gedrag, maar vooral goed kunnen kijken,  op het juiste moment en naar de juiste plaats… maar vooral het bewust worden dat je niet de enige verkeersdeelnemer bent.

Om jou zo goed mogelijk te leren autorijden, bouwen we alles op in stappen. We beginnen met wat wij noemen voertuigbeheersing. Pas als jij je zeker gaat voelen bij de bediening van de auto, kun je vorderingen maken in het verkeer. Wat je geleerd hebt tijdens je theorielessen, komt direct terug in de praktijklessen Zo vult de lesstof elkaar prima aan en werken we stap-voor-stap naar jouw rijbewijs.

Hoeveel rijlessen heb je nodig?
Dat hangt vooral af van jouw leersnelheid. Wij mensen zijn allemaal verschillend. De een heeft veel coaching nodig en de ander kan het al een beetje zelfstandig. De een heeft talent de ander wat minder talent. We onderscheiden vijf type leerlingen.

Talenvol                                                   : 12-20 uur
Vlotte leerling                                     : 20-30 uur
Gemiddelde leerling                        : 27-45 uur
Minder getalenteerd leerling    : 42-58 uur
Moeilijk leerende leerling           : 55- of meer

Het landelijke gemiddelde aantal rijlessen die nodig zijn om je rijbewijs te halen ligt op 40 – 45 uur rijles. Bron

Talentvol of moeilijk lerende leerling heeft niets met intelligentie te maken. Of je nu een universitaire opleiding hebt genoten of het VMBO met je hakken over de sloot hebt gehaald zegt niets over hoe snel je je rijbewijs kan halen.

 • Waar rijden we?

  Het is belangrijk dat jij in alle verkeerssituatie’s kan rijden. Daarom oefenen we binnen de bebouwde kom, buiten de bebouwde kom en op de autosnelweg. Dit doen we stapsgewijs en pas als jij er aan toe bent. Ook bezoeken we andere dorpen en steden om je ervaring te vergroten en te toetsen of je jezelf kan redden in een vreemde omgeving.

 • Ingrediënten om te slagen!

  Motivatie, enthousiasme, theoretische kennis. Na de praktijklessen voor jezelf evalueren wat goed ging en wat minder goed ging en gebruik internet voor het vergaren van extra informatie!

 

banner hoofd bord rijexamen
Banner Hoofd bord 2
Lesonder


 • Veelgestelde vragen!

  Heb je een vraag? Kijk dan eerst bij onze veelgestelde vragen

 • Tip!

  Wacht niet te lang met het halen van je autotheorie!

 • Wist je dat?

  Examinatoren van het CBR ook maar gewoon mensen zijn..